6 pientä vuoallista
Valmista ensin kaurasuurimopuuro
2rkl voita
2dl Tuohinon puhdasta kauraa (ryyni)
2dl vettä
8dl maitoa
suolaa
Kiehauta vesi ja voi kattilassa. Lisää Tuohinon puhdas kaura veden ja voin sekaan ja laita kansi päälle. Imeytä vesi kaura seosta noin 5 min.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi mikrossa tai hellalla ja kaada lämmin maito vesikauraseoksen joukkoon.
Hauduta uunissa n. 175 asteessa 1 – 1,5h.
Porkkanalaatikon valmistaminen
1 kaurasuurimopuuro
1kg porkkanasosetta
1 kanamuna
1/2dl siirappia
1/2tl suolaa
1/4tl valkopippuria
1/4tl muskottipähkinää
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Annostele foliovuokiin. Lisää pinnalle korppujauhoja halutessasi. Paista uunissa 200 asteessa noin 1 tunti.